Haarverzorging

Haarstudio Corine gebruikt en verkoopt shampoos en andere haarverzorgingsproducten  op natuurlijke en/of biologische basis.

De  producten bevatten alleen de beste en meest gezonde ingrediënten. Alle producten zijn vrij van parabenen, conserveringsmiddelen, propyleenglycol, natrium lauryl sulfaten of andere bestanddelen met een twijfelachtige geschiedenis. De ingrediënten zijn gecertificeerd door Ecocert en gehaald uit biologische en ecologische planten extracten.

Voor het haarkleuren op natuurlijke basis en op hennabasis is het van het grootste belang dat je haar voordien meermaals gewassen is met siliconenvrije shampoo.

Biologische babyshampoo ook geschikt voor volwassenen verkrijgbaar bij Haarstudio CorineSiliconen leggen namelijk bij iedere wasbeurt een laagje om je haar en sluiten het daarmee af.  Ze blijven na het wassen achter in het haar en dit is alleen uitwasbaar door veelvuldig gebruik van shampoos met agressieve chemische ingrediënten (sulfaten, SLS,SLES). Hoe langer je shampoo met siliconen hebt gebruikt, hoe langer het duurt voordat het er uit is gewassen. Je herkent siliconen aan de ingrediënten die eindigen op -cone, -xonol, xane.

Maar ook andere ingrediënten kunnen het best worden vermeden:

Sulfaten hebben een reinigende werking en halen het vette laagje van je hoofd en haar af.  Het zorgt ook voor het schuimen van je shampoo. Sulfaat is vaak zo agressief dat het je haar te goed ontvet en je natuurlijke olielaagje wordt weggewassen. Daardoor krijg je een kriebelende hoofdhuid met droog en dof haar of krijg je heel vet haar omdat je huid het gebrek aan natuurlijke olie en talg te veel compenseert.Biologische haarverzorgingsproducten verkrijgbaar bij Haarstudio Corine

Parabenen is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die allen als basisstructuur parahydroxybenzoëzuur hebben. Het wordt gebruikt als conserveermiddel in cosmetica, huidverzorgingsproducten, maar ook in levensmiddelen, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen.
Parabenen hebben mogelijk een link met bepaalde vormen van kanker waaronder borstkanker. In monsters van borsttumoren van borstkanker patiënten werden namelijk parabenen aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dé kapsalon voor natuurlijke en biologische behandelingen, advies en producten

Haarstudio Corine