Minerale Olie

Verzorg uw haar en huid goed, gebruik geen minerale oliën!

Minerale olie is een verzamelnaam voor een mix van geraffineerde vloeibare koolwaterstoffen. Het is een restproduct uit de aardolie-industrie en daarom goedkoop om als basis in cosmetica toe te passen.
Het wordt vermeld als: petroleum, petroleumdistillaties, paraffinum liquidum, lanolin en lanoline.

De minerale olie vormt een film over de huid en trekt vuil aan dat blijft plakken op deze vette substantie. De huid droogt uit en door de vervuiling ontstaan mee-eters en acne.
De Amerikaanse allergoloog Dr. T.G. Randolph waarschuwt voor het gebruik van minerale olie. Door langdurig en veelvuldig gebruik lost het natuurlijk huidvet op waardoor de huid nog meer uitdroogt, dit leidt onherroepelijk tot paraffineverslaving.(veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld lippenbalsem).

Cosmeticafabrikanten die minerale olie verwerken, beweren dat minerale olie vocht in de huid vasthoudt. Dat is juist. Minerale olie laat er niets uit, maar het laat er ook niets in, de huid kan niet ventileren en houdt eveneens schadelijke stoffen (stikstof) vast die anders langs natuurlijke weg verdwijnen.
Minerale olie sluit de huid dus af, verhindert de circulatie van de huid waardoor uitdrogingsverschijnselen en zelfs allergieën kunnen ontstaan.
Alleen harde alcohol kan de minerale olie verwijderen, maar merkwaardig genoeg zijn sommige van deze cosmeticafabrikanten tegen het gebruik van deze harde alcohol.

In de medische sector wordt minerale olie (vaseline) soms tijdelijk gebruikt wanneer de huid juist afgesloten moet worden, om bij een ernstige huidaandoening bacteriën te weren.

De make-up lijn Couleur Caramel en huidverzorgingsproducten SPA en Les Gavots bevatten geen minerale olie en zijn verkrijgbaar bij Haarstudio Corine te Goes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *