Beste Klanten

Na 2 maanden sluitingsplicht mag de deur weer open!

Om de veiligheid van ons allen zo goed mogelijk te waarborgen, zijn er een aantal richtlijnen waar wij ons aan moeten houden:

  • Zijn er klachten van wederzijds dan moeten we de afspraak annuleren.
  • Kom op tijd, niet te vroeg niet te laat.
  • Bij de ingang voor en achterzijde staat er een desinfecterende gel die u gebruikt voor binnenkomst om uw handen te ontsmetten.
  •  Na iedere klant wordt alles gedesinfecteerd , dus er wordt ruim gepland.

Ik kijk er naar uit om jullie weer te zien in mijn kapperstoel.

Tot gauw, groet Corine

Wij zijn open in de kerstvakantie - Veluwehof

Oliebe haarkleuring, wat is het nou?

Haarstudio Corine werkt met plantaardige haarkleuringen van het merk Oliebe.
Een plantaardige haarkleuring legt zich als een laagje om het haar en vult oneffenheden op. Hierdoor krijgt het voldoende glans, en versterkt het haar tot in de punten.
Het resultaat van een kleurverandering met plantaardige haarkleuring is, altijd afhankelijk van de eigen haarkleur. Dit is namelijk de basis, waarop gekleurd wordt. Met het eindresultaat een nieuwe, unieke haarkleur.
Voor wie is dit geschikt; eigenlijk voor iedereen maar zeker voor vrouwen die zwanger zijn. Maar ook als je gevoelig reageert op de chemie (PPD allergie). Zeer geschikt als opknapbeurt van je haar b.v. chemotherapie.
Haarstudio Corine staat voor gezond haar.
Heeft u nog vragen, bel gerust voor een vrijblijvend advies.

 

Gezonde Gezichtsverzorging

Corine beperkt zich niet tot alleen de beste haarbehandelingen maar richt zich ook op natuurlijke gezichtsverzorging en make-up.  Alles wat je op je huid aanbrengt wordt namelijk opgenomen door je lichaam. Kies daarom voor producten zonder chemische stoffen. Corine kiest bewust voor het merk Couleur Caramel.

Couleur Caramel biedt een vernieuwende en originele make-up en verzorgingslijn met een hoog gehalte plantaardig actieve bestanddelen die de huid verzorgen.

Schadelijke stoffen, parabenen, minerale oliën, PEG en dierlijke grondstoffen zitten er niet in. De grondstoffen zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong en verkregen uit Fair Trade.
De producten zijn niet op dieren getest en de verpakkingen zijn van gerecycled materiaal.

gezichtsverzorging Couleur Caramel verkrijgbaar bij Haarstudio Corine

Couleur Caramel producten zijn te koop bij Haarstudio Corine.
Corine geeft u advies welke producten voor u het meest geschikt zijn.
 

Natuurlijke shampoo is de basis

Voor het kleuren op natuurlijke- en henna basis is het van het grootste belang dat je haar voordien meermaals gewassen is met siliconenvrije shampoo.
biologische-haarverzorgingsproducten
Siliconen leggen namelijk bij iedere wasbeurt een laagje om je haar en sluiten het daarmee af.  Ze blijven na het wassen achter in het haar en dit is alleen uitwasbaar door veelvuldig gebruik van shampoos met agressieve chemische ingrediënten (sulfaten, SLS,SLES). Hoe langer je shampoo met siliconen hebt gebruikt, hoe langer het duurt voordat het er uit is gewassen. Je herkent siliconen aan de ingrediënten die eindigen op -cone, -xonol, xane.

Maar ook andere ingrediënten kunnen het best worden vermeden:

Sulfaten hebben een reinigende werking en halen het vette laagje van je hoofd en haar af.  Het zorgt ook voor het schuimen van je shampoo. Sulfaat is vaak zo agressief dat het je haar te goed ontvet en je natuurlijke olielaagje wordt weggewassen. Daardoor krijg je een kriebelende hoofdhuid met droog en dof haar of krijg je heel vet haar omdat je huid het gebrek aan natuurlijke olie en talg te veel compenseert.

Parabenen is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die allen als basisstructuur parahydroxybenzoëzuur hebben. Het wordt gebruikt als conserveermiddel in cosmetica, huidverzorgingsproducten, maar ook in levensmiddelen, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen.
Parabenen hebben mogelijk een link met bepaalde vormen van kanker waaronder borstkanker. In monsters van borsttumoren van borstkanker patiënten werden namelijk parabenen aangetroffen.

Bij Haarstudio Corine in Goes vindt U shampoos en haarzepen op natuurlijke/biologische basis.

Nieuw !!! Biologische haarzepen van Savion

haarzepen-savion-haarstudio-corineDoor het gebruik van de chemische shampoos worden talgklieren en huid overmatig geprikkeld. Door de overstap te maken naar de biologische haarzepen van Savion  is dit verleden tijd.

Haarzepen van Savion worden op ambachtelijk wijze gemaakt van verschillende biologische oliën. Door het gebruik van deze zepen  komt de huid en het haar weer terug in zijn  balans. De haren worden mild gereinigd, de zeep is verzorgend en werkt verstevigend.
Zo zijn er zepen verkrijgbaar voor verschillende haartypes en allergisch reagerende huid.

Voor vragen kom langs of bel!!

Terug naar de Natuur

Helemaal klaar met de chemie op uw hoofdhuid?

Stap dan nu over op het allergroenste haarproduct dat er bestaat
namelijk : biologische Henna (plantaardige haarkleuring).

Met behulp van henna maak je je haar gezonder, voller, steviger en het geeft een mooie natuurlijke kleur en glans.
Zie het als een kuurbehandeling met speciaal voor u op maat gemengde natuurlijke haarkleuring.

Haarstudio Corine werkt met biologische henna

In de kleuren blond, koper, rood en bruin/zwart tinten met als eindresultaat een mooie glans en gezond haar.
Omdat dit product 100% plantaardig is, is het prima geschikt voor mensen met allergieën waaronder PPD, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Henna is natuurlijk geschikt voor iedereen, een bewuste keuze!

Minerale Olie

Verzorg uw haar en huid goed, gebruik geen minerale oliën!

Minerale olie is een verzamelnaam voor een mix van geraffineerde vloeibare koolwaterstoffen. Het is een restproduct uit de aardolie-industrie en daarom goedkoop om als basis in cosmetica toe te passen.
Het wordt vermeld als: petroleum, petroleumdistillaties, paraffinum liquidum, lanolin en lanoline.

De minerale olie vormt een film over de huid en trekt vuil aan dat blijft plakken op deze vette substantie. De huid droogt uit en door de vervuiling ontstaan mee-eters en acne.
De Amerikaanse allergoloog Dr. T.G. Randolph waarschuwt voor het gebruik van minerale olie. Door langdurig en veelvuldig gebruik lost het natuurlijk huidvet op waardoor de huid nog meer uitdroogt, dit leidt onherroepelijk tot paraffineverslaving.(veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld lippenbalsem).

Cosmeticafabrikanten die minerale olie verwerken, beweren dat minerale olie vocht in de huid vasthoudt. Dat is juist. Minerale olie laat er niets uit, maar het laat er ook niets in, de huid kan niet ventileren en houdt eveneens schadelijke stoffen (stikstof) vast die anders langs natuurlijke weg verdwijnen.
Minerale olie sluit de huid dus af, verhindert de circulatie van de huid waardoor uitdrogingsverschijnselen en zelfs allergieën kunnen ontstaan.
Alleen harde alcohol kan de minerale olie verwijderen, maar merkwaardig genoeg zijn sommige van deze cosmeticafabrikanten tegen het gebruik van deze harde alcohol.

In de medische sector wordt minerale olie (vaseline) soms tijdelijk gebruikt wanneer de huid juist afgesloten moet worden, om bij een ernstige huidaandoening bacteriën te weren.

De make-up lijn Couleur Caramel en huidverzorgingsproducten SPA en Les Gavots bevatten geen minerale olie en zijn verkrijgbaar bij Haarstudio Corine te Goes.

dé kapsalon voor natuurlijke en biologische behandelingen, advies en producten